’24 uur met volle aandacht’-lite

In maart ben ik losser van mijn slimme telefoon, en dat is heerlijk. Daarnaast doe ik wel gewoon de 12de en de 24ste een 24 uur met volle aandacht. Daar doen verschillende mensen aan mee. En dat is mooi!
Tegelijkertijd zijn er heel veel mensen om mij heen die wel willen, maar niet durven … of zoeken naar een manier om er eerst eens een keer aan te proeven… een ’24 uur met volle aandacht’-lite.

4 uur met volle aandacht?!
Mijn eerste reactie was een korte versie van een uur of 4… ‘4 uur met volle aandacht’, van 9:00 t/m 13:00… maar ik realiseer mij dat een dergelijke periode makkelijk uitdraait op: 4 uur hardwerken, vergaderen, of iets dergelijks om daarna de online-draad gewoon weer op te pakken. Het zal (naar alle waarschijnlijkheid) geen ervaring zijn waarmee je proeft wat een slimme-telefoon-lozer-bestaan op kan leveren.

De 24 uur met volle aandacht’-lite
Daarom nu de ’24 uur met volle aandacht’-lite >> geen 24 uur, maar wel een ervaring waar je kan VOELEN wat een lossere relatie met jouw slimme telefoon kan betekenen.

Komende vrijdag 23 maart start de eerste ’24 uur met volle aandacht’-lite. Gewoon aan het begin van de 24 uur met volle aandacht op zaterdag 24 maart. Doe je mee?

Stop jouw slimme telefoon op 23 maart om 21:00 in de tijdelijke huisvesting en leg hem weg (niet naast je bed!). Kies deze avond voor low-tech vermaak: lees, schrijf, teken, praat of bemin offline.

’s Ochtends 24 maart (om 9:00?) mag jouw digitale vriend weer mee doen… maar voordat je hem weer aanzet: begin de dag, ontbijt, schrijf op wat jouw plannen en dromen zijn… Pas als jouw ‘eerste heilige (!) energie van de dag goed is besteed’* zet jij het ding weer aan.

 

 

*  Geef je deze weg? Of gebruik je deze zelf? In de eerste momenten van de dag geef je jouw aandacht richting. Als jouw eerste actie gericht is op jouw doelen en niet op die van anderen (mailts/ tweets/ app’s) maak je meer kans op een doelgericht bestaan.