MARCHA!

MAR·CHA·! (de ~; v) mar-tsja = actie, beweging

Studio MARCHA! is het bureau van Maartje ter Veen, architect en onderzoeker. Binnen dit bureau werken we aan uiteenlopende opgaven, altijd met een architectenbril, ontwerpershart en een onderzoekende en frisse blik. Wij maken, onderzoeken en ontwerpen voor een duurzame en inclusieve wereld.

Studio MARCHA! onderzoekt complexe ruimtelijke opgaven, de sociale en duurzame kant van architectuur en de kracht van zelforganisatie. Ontwerpkracht is hier altijd onderdeel van. Ontwerpen is (om met de woorden van Herbert Simon uit 1969 te spreken) ‘the transformation of existing conditions into preferred ones’.

Studio MARCHA! ontwerpt, maakt, verbeeldt en ontwikkelt strategieën, concepten, kaarten, beelden… Uiteindelijk draait het allemaal om het inzetten van ontwerpkracht bij complexe vraagstukken, zoals het ontwikkelen van strategieën om leegstand als kans te benutten. Interactieve ontwerpmethodes zijn hier regelmatig onderdeel van, omdat iedere gebruiker/ieder vraagstuk om een specifiek ontwerp vraagt.

Studio MARCHA! inhuren betekent altijd samenwerken, want interactie is voor ieder project essentieel. Het resultaat is altijd een bruikbaar maaksel; een kaart, een tekening, een spuitmal, een maquette, een spel, een plek, een boek of een film… Wat het precies wordt, hangt af van de vraag en dat laten we het liefst gaandeweg ontstaan.