Een KIT vol ongebaande paden

Iets nieuws maken is magisch. Iets maken waarvan je wel een richting hebt, maar de uitkomst nog een verrassing is. Een geheim dat alleen ontsloten wordt als je aan de slag gaat, gaat doen. Dat proces is als een wandeling over ongebaande paden, met daarin besloten; ruimte voor ontdekkingen en innovatie.

De Roeg&Roem KIT is nieuw gemaakt, maar blijft altijd onaf. Voor eenieder hem heeft zit er ruimte in, om ermee te werken, te maken, te ontdekken, over ongebaande paden te gaan.

Iets maken is op verschillenden manieren ‘verbinden’. Volgens David Gauntlet* zijn het er in ieder geval drie: het verbinden van verschillende elementen tot iets nieuws, het verbinden met mensen (want een maaksel deel je met anderen) en het gevoel van verbonden zijn met de wereld. Daar voeg ik er graag nog 1 aan toe, het is verbinden met de inhoud waar je mee bezig bent. In dit geval: het gedachtegoed van Roeg & Roem.

Dit gedachtegoed gaat over ongebaande paden, roege woeste grond, in actie komen, de andere blik, inspirerende woorden en fijne inhoud. De KIT bestaat uit ‘robuuste kleigrond’ waar zinnige zinnen als in een vruchtbare bodem kunnen staan. Daarnaast zit er in de kit een deep map. Op de ‘diepe kaart’ staan betekenissen en ervaringen. Deze staat vol met Noordelijke roege roemte: wat was, wat is én wat nog gaat komen. Een ‘diepe kaart’ is nooit af, ga daarom van het gebaande paden vul hem aan…


In ieder maakproces zit ruimte voor innovatie.
Iedere stap van het proces geeft de kans keuzes te maken. Aan de start van de ontwikkeling van de KIT was helder en klaar dat hij duurzaam moest zijn. ‘Duurzaam en lokaal gemaakt’, staat op de wikkel gedrukt. Op verschillende momenten hebben we afgeweken van het gebaande pad, ging lokaal aanwezig materiaal boven nieuw en/of ver geproduceerd materiaal met eco-keurmerk.** Dit vraagt om aandacht, geen snelle kort door de bocht actie. In gesprek blijven en goed voortdurend blijven zoeken naar lokale no-nonsense duurzaamheid.


Over ongebaande paden gaan kost tijd.
Kostbare tijd!
Niet de tijd die kostbaar is, maar tijd die kostbaar wordt.

Ga dus over ’t ongebaande pad!
Gebruik de KIT en MAAK KOSTBARE TIJD.

 

* David Gauntlet (2011), ‘Making is Connecting

** Voor de deep map en de wikkel is gebruik gemaakt van papier wat over was. Geen nieuw duurzaam papier, maar materiaal wat gewoon voor handen was.
Hetzelfde geldt voor de klei-houder. Deze wilden we maken van ‘ecoboard’, prachtig duurzaam materiaal, CO2-neutraal, van afval uit de tuinbouw. …in China gemaakt. Gelukkig lag er bij de watersnijder restmateriaal liggen, multiplex zonder andere bestemming dan de afvalbak.