1 maand met volle aandacht

NEW > December maand van de Aandacht

Het experiment
December is een maand van aandacht! Daarom ga ik heel december zonder mijn slimme telefoon door het leven.

Het afgelopen jaar deed ik een experiment ‘24 uur met volle aandacht’, iedere 12deen 24stevan de maand 24 uur zonder slimme telefoon. Het was een zoektocht naar meer aandacht voor het leven buiten de telefoon en naar de aantrekkingskracht van het slimme ding. Iedere 24 uur was anders. Steeds vond ik nieuwe stukjes van mijn gedrag waar ik graag wat aan wilde veranderen.

Nu wil ik weten of ik helemaal zonder kan. Dat ga ik in december uitproberen. In alle eerlijkheid zie ik het helemaal niet zitten. Ik heb het Spaans benauwd als ik eraan denk. Precies dat sterkt mij, want dat vind ik een ridicule reactie!

Hoe?
Vanavond (vrijdag 30 november) gaat mijn slimme telefoon achter slot en grendel. Morgen (1 december) lever ik de sleutel in bij City Central. In het nieuwe jaar krijg ik de sleutel terug. Ik blijf bereikbaar op een mobiele telefoon zonder internet. Van 1 t/m 21 december ga ik maximaal 10x per week online. Daarna ga ik offline tot 2 januari 2019. In de online momenten ga ik ervaringen van het experiment delen.

Doe je een stukje mee?
Natuurlijk zou het weer gaaf zijn als je mee wilt doen. Pak ergens in de maand december een ’24 uur met volle aandacht’ mee! Hier kan je lezen hoe je je daar goed op kan voorbereiden.

 

December 2017 >>
In 2018 start Studio MARCHA! met een nieuw project: ’24 uur met volle aandacht’. Iedere 12de en 24ste van de maand gaan we 24 uur offline.

Doe jij mee? & Wat ga jij ontdekken?

Het doel van ‘24 uur met volle aandacht’ is om in jouw dagelijkse routine even lekker offline te zijn. Om zo te ontdekken welke plek jouw slimme telefoon* en internet innemen. Dit geeft ook ruimte om te bedenken hoe je dat (mogelijk) anders wilt.

Ons doorzettingsvermogen (Kijk hier eens!) is beperkt, daarom is het belangrijk jouw verleiding niet alleen op jouw wilskracht te laten aankomen. Door jouw slimme telefoon een andere plek te geven wordt het veel makkelijker de verleiding te weerstaan. Daarom heeft Studio MARCHA! voor dit project een ‘tijdelijke huisvesting voor jouw slimme telefoon’ gemaakt. Deze kan je per mail bij ons bestellen.

Doe je mee?
Hoe dit project is begonnen lees je hier