de hoopvolle kaart van Groningen

Hoe maken wij van Groningen de beste democratie van de wereld? Wij denken dat we hier in Groningen al aan begonnen zijn!

Met de hoopvolle kaart van Groningen willen we voorbeelden verzamelen, verhalen vertellen en verbinden zodat we deze beweging groter kunnen maken. Samen een Groningen maken waar we samen zeggenschap over hebben en eigenaarschap voor voelen.

Wij denken dat we voor de beste democratie van de wereld de volgende ingrediënten nodig hebben: Vrije, experimentele plekken (bijvoorbeeld broedplaatsen), collectieve actiekracht van bewoners en ondernemers en nieuwe manieren van zeggenschap en samenwerking (bijvoorbeeld burgerberaden).

Deze kaart wordt gemaakt in samenwerking met iedereen die hieraan wil bijdragen. Doe daarom vooral mee! Heb of ken jij een initiatief/ plek/ methode die op de kaart moet? Neem contact met ons op via moi(a)desamenmakerij.nl.

De makers van de hoopvolle kaart van Groningen zijn: de samenmakerijde JongerenTop, coöperatie de SuikerBiedt, de wijkmakers en de Provincie Groningen.