De MAKERIJ – workshops Let’s Gro

Groningen maken we samen. Met onze routine, iedere dagelijkse actie maken we onze stad. Wat nu als we die acties onderzoeken en verbinden aan onze eigen groene, circulaire, inclusieve droom voor de stad. In welke stad wil jij wonen?!

Juist omdat we niet precies weten hoe te bewegen naar een circulaire samenleving hebben we de kans om ‘gewoon te beginnen’ en op onderzoek uit te gaan. Als bewoner van Groningen, door als radertje in het geheel te zoeken naar onze eigen actiekracht.

Zo kunnen we allemaal de innovators worden van onze onvermijdelijk circulair gewenste toekomst. Dat vraagt een open houding. Zonder te weten hoe precies – gewoon beginnen! In een workshop van 1 uur krijgt iedere deelnemer (maximaal 12 per sessie) tijd om haar/ zijn eigen idee voor een circulair Groningen te maken.

Als de dromen zijn gemaakt worden ze aan de verzameling Groningse groene dromen toegevoegd. Met behulp van ontwerpkracht (ontwerpmethodieken) krijgen de deelnemers de kans acties aan deze droom te verbinden. Hoe brengen we deze droom vandaag dichterbij? Met acties op zak verlaten de deelnemers de Makerij. …en in januari ontvangt iedere  deelnemer een bericht van haar/ zijn droom…

De workshop wordt niet voor niks georganiseerd in ‘De Makerij’ – Een plek waar met ontwerpkracht acties worden bedacht en uitgevoerd voor een circulair en genereus Groningen. Makerij v. = plaats waar iets gemaakt wordt — het maken, vervaardigen van iets — dat is nog in de makerij, moet nog gemaakt worden, bestaat nog niet.

Opgeven kan hier > De MAKERIJ op Let’s Gro of via de mail

De MAKERIJ – inclusief
Vrijdag 1 november | 13.00 – 14.00 & 15.00 – 16.00 uur
De MAKERIJ – circulair
Zaterdag 2 november | 13.00 – 14.00 & 15.00 – 16.00 uur

Locatie > De Makerij – Akerkhof 16