Dorpsdemocratie Onderdendam

Onderdendam heeft Mayke Zandstra en Maartje ter Veen gevraagd om een Onderdendams model te ontwikkelen voor het nemen van besluiten samen met het dorp, maar ook het vormen van de gezamenlijke stem van het dorp naar buiten toe. Bijvoorbeeld richting de gemeente, fondsen of andere partijen.

Midden in de startfase van ons project voor en samen met Onderdendam werd opeens alles anders. De intelligente lock-down maakt het voor ons onmogelijk op de geplande manier door te gaan met ons project.

Tegelijkertijd denken we dat dorpsdemocratie juist nu heel belangrijk is, daarom hebben we een andere manier bedacht om door te gaan. We besloten alle inwoners van Onderdendam huis-aan-huis post te bezorgen. Alle inwoners krijgen een poster en een print van de digitale vragenlijst in de bus.

This slideshow requires JavaScript.

Met de poster en de vragenlijst inventariseren we hoe Onderdendammers denken over het dorp, over het samen nemen van besluiten en hoe je dat met elkaar organiseert. De uitkomsten gebruiken we voor het ontwikkelen van een model voor dorpsdemocratie.

De poster is gemaakt voor alle inwoners van Onderdendam, van alle leeftijden. Je kan op deze poster, schrijven, tekenen, plakken, schilderen. Kies de methode die het best bij je past.

De vragenlijst kan je hier digitaal vinden.

We kijken uit naar het resultaat!

Meer weten?
Lees onze toelichting op onderdendam.com.