één INTERVENTIE >> 1,7 MILJOEN IMPULSEN

Hoogedelgestrenge heer Paas,

Natuurlijk moeten we ook in Noord-Nederland samen zoeken naar een eerlijke en duurzame toekomst. Naar een wereld waarin we elkaar en de aarde voeden in tegenstelling tot de roofbouw die we nu plegen.

Dit is een grote uitdaging én een FAN-TAS-TISCHE kans. Deze verandering vraagt het beste van ons: CREATIVITEIT, FLEXIBILITEIT, een OPEN MIND én LEIDERSCHAP.

Uiteraard moeten hier plannen voor worden gemaakt, visies, verbeeldingen en mooie voorbeelden worden gedeeld. Verbeeldingskracht geeft ons zicht op de mogelijkheden in de toekomst.

…edoch met woorden als ‘HOPE’ en ‘PERSPECTIEF’ plaatsen we tijd en ruimte tussen ONS NU en de broodnodige ACTIE voor deze duurzame toekomst. Daarin schuilt een gevaar want met de ACTIES van VANDAAG, MAKEN wij ons MORGEN.

‘Het persoonlijke is politiek’ en zo is het met de transitie naar een eerlijke en duurzame wereld ook. De toekomst is persoonlijk, want met de stappen van vandaag, maken wij ons morgen en bovendien wat is een plek zonder de mensen?

Daarom stel ik voor de droom, de hoop, de wil én de noodzaak van verandering te INTERNALISEREN (=verinnerlijken). Een interventie waarmee we 1,7 miljoen impulsen (voor iedere inwoner 1) genereren voor een eerlijk en duurzaam Noord-Nederland. Impulsen die recht doen aan de lokale kracht, het eigen karakter en de kwaliteiten van Noord-Nederland.

U, jij, ik, iedereen, WIJ ALLEMAAL hebben de FAN-TAS-TISCHE kans in actie te komen en te onderzoeken HOE we onze wereld een stukje beter kunnen maken.

DE TOEKOMST IS NU
& DE IMPULS BEN JE ZELF!
(ALS JE DURFT)

Laten we NU met plezier PIONIEREN omdat we onze toekomst iedere dag met onze dagelijkse acties MAKEN. In de dagelijkse maalstroom der dingen kunnen we allemaal onderzoeken wat er anders kan. Fantaseer, experimenteer en MAAK de wereld om je heen!

Kom in ACTIE & zet de toekomst in beweging.
Met een steen(tje) of een speldenprik.
SAMEN zijn wij Noord-Nederland.
Aan welke wereld ga JIJ een BIJDRAGE leveren?

Met warme groet,

Maartje ter Veen
Studio MARCHA! 


EXPERIMENTEER!
…een dag zonder slimme telefoon
…een week zonder afval
…een maandje geen vlees
…een week alles op de fiets
…zoek contact met een wildvreemde

P.S. JA! Dit geldt ook voor jou!

Deze brief is geschreven voor de tentoonstelling ‘Place of Hope
‘Places of Hope is een tentoonstelling en serie activiteiten over hoe we samen de toekomst van Nederland vormgeven. Dit alles onder het motto ‘Zin in de toekomst!’ Met kunstenaars, science fiction films, ateliers en workshops gaat de bezoeker op zoek naar het goede leven van morgen.’

Hier kan je de brief downloaden.