Spot on!

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de Stichting Brugwachtershuisjes zal het huisje bij de Plantsoenbrug in Groningen in de spotlights worden gezet als onderdeel van het lichtkunstproject SPOT ON!

Op 8 december om 17:00 werd het lichtkunstwerk in het brugwachtershuisje aan de Plantsoenbrug onthuld. Het huisje is gedurende de wintermaanden in de avonduren en vroege ochtend verlicht.

Het project vestigt de aandacht op de betekenis en waarde van deze huisjes waarvan er steeds meer hun oorspronkelijke functie verliezen. Het centrale onderdeel van SPOT ON! is dat elk brugwachtershuisje wordt voorzien van een poëtisch lichtkunstwerk van Marco Broeders. Hierin staat één dichtregel uit het gedicht centraal staat dat door stadsdichter Myron Hamming voor het huisje bij de Plantsoenbrug is geschreven.

Er is door studio MARCHA! een kleine publicatie gemaakt voor het huisje, met de woorden van Myron Hamming (in tekens en met geluid). Wil je er eentje? Mail even maartje(@)studiomarcha.nl

Bericht over 10 september 2022:
Wat betekent dit brugwachtershuisje voor jou? 

Zaterdag 10 september stonden we bij de Plantsoenbrug om inspiratie te vangen.
Wat zou jij met zo’n heerlijk huisjes doen? 

Heb je ons gemist?!
Deel jouw ideeën bij deze plek dan via deze link.

Jouw woorden en ideeën geven we mee aan Myron Hamming, onze stadsdichter. Met al die input dicht hij voor het brugwachtershuisje en de plek. Vanaf november 2022 is het resultaat te zien in de vorm van een lichtkunstwerk.

Het brugwachtershuisje aan de Plantsoenbrug is een van de twaalf brugwachtershuisjes in het landelijke project SPOT ON! van de Stichting Brugwachtershuisjes. In Groningen wordt SPOT ON! in samenwerking met Studio MARCHA! uitgevoerd.