Typisch Gronings = Klaar voor gebruik!

Typisch Gronings – gereedschap voor dorpen, is een instrument om meer regie te nemen over jouw leefomgeving. Studio MARCHA! ontwikkelde met Ontwerpstation Loppersum, de Vereniging Groninger Dorpen en Noorderbreedte het afgelopen jaar dit gereedschap en probeerde dit ook uit. De oogst ervan delen we nu met de hele wereld.

De vraag wat voor jou Typisch Gronings is, is te belangrijk om helemaal aan externe experts over te laten. Maar hoe geef je als burger daar in vredesnaam een helder antwoord op? Daarom ontwikkelden we gereedschap. Gereedschap  waarmee je je eigen huis, erf en woonomgeving op de kaart zet. Je kunt er een paar weken actief mee aan de slag. Dat doe je met elkaar als dorpsgenoten en ook dat maakt het inspirerend.

This slideshow requires JavaScript.

Het gereedschap Typisch Gronings is ontwikkeld voor het aardbevingsgebied maar is bruikbaar voor iedere groep mensen die zijn eigen leefomgeving koestert. Zeker als de boel ‘op de kop gaat’ – misschien om huizen te versterken, voor energieprojecten of om krimp dan wel groei te realiseren is het prettig en nuttig om goed te weten wat je in je eigen leefomgeving waardeert.

Over de makers
Wat ons bindt, is de ‘liefde voor het landschap’. Inwoners hebben hun leefomgeving in het landschap. Zeker in tijden van verandering is het fijn om te weten waarom jij houdt van het buurtje en de streek waar je woont.

Aan de slag?
Ga dan naar de Vereniging Groninger Dorpen.

Meer weten?
Bekijk de korte film gemaakt over het gereedschap.

Het gereedschap inkijken?
Dat kan ook hier.

Meer of ander gereedschap nodig?
Neem contact op met de makers!